De werkwijze rondom het CVOM en CJIB crimineel en fraude doe je onderzoek.

De werkwijze rondom het CVOM en CJIB. Een beschikking bestaat helemaal niet dit dient een officiële akte te zijn. Zie ook het pdf-document aan de onderzijde van deze post dat zeer uitvoerig met rechts uitspraken in jurisprudentie , deze feiten bevestigt.

Artikel 6:4 AWB Dit geld ook voor WHAV=Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften.

1.Het maken van bezwaar geschiedt door het indienen van een bezwaarschrift bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen.

2.Het instellen van administratief beroep geschiedt door het indienen van een beroepschrift bij het beroepsorgaan.

3.Het instellen van beroep bij een bestuursrechter geschiedt door het indienen van een beroepschrift bij die rechter.

Uitleg omtrent het proces: Je mag eerst een bezwaar indienen bij het bestuursorgaan (OM). Wat je ook schrijft, het wordt niet gelezen.

Je krijgt altijd een standaard briefje terug dat het bezwaar ongegrond is verklaart door een anonieme officier (zonder fysieke handtekening wat dus nietig is) en zonder argumenten.( lees artikel 156 lid 2 rv en artikel 3:39)

Wat je dan mag doen is een administratief beroep instellen bij het bestuursorgaan (OM) dat je het niet eens bent met de beslissing van een anonieme Officier van Justitie. Je vraagt dan eigenlijk om een herbeoordeling omtrent de beslissing. Vele zullen hebben opgemerkt dat je geen herbeoordeling krijgt. Je krijgt een brief binnen dat je eerst zekerheid moet stellen voordat het doorgestuurd kan worden naar een kantonrechter. In de brief staat dan ook beschreven dat een officier van justitie eerst het beroep/bezwaar opnieuw zal bekijken voordat het naar de kantonrechter wordt doorgestuurd.

Wat ze dan doen is dat ze jouw schrijven zonder volmacht/machtiging doorsturen naar de rechtbank. Je krijgt dan een brief binnen van het OM dat ze jouw schrijven hebben doorgestuurd naar de rechtbank. Vervolgens krijg je een brief binnen van de rechtbank (kanton) dat ze jouw beroep hebben ontvangen. Dit gaat heel snel achter elkaar!

Normaliter hoort een officier van justitie een nieuwe beslissing te geven, zodat jij zelf kan bepalen of je in beroep wilt gaan bij de rechtbank (zie punt 3). Op dit punt wordt o.a. de onaanvaardbare doorkruising gemaakt van publiekrecht naar privaat/civiel recht.

Je krijg dus nooit een herbeoordeling. Het wordt standaard doorgestuurd naar de rechtbank (misleiding en listige kunstgrepen). Het gebeurt ook regelmatig, als je geen zekerheid stelt, dat het alsnog wordt doorgestuurd naar de rechtbank. Je wordt dan niet-ontvankelijk verklaard, omdat je niet voldaan hebt aan het stellen van zekerheid.

* Volgens artikel 11 wahv lid 1 en 5 mag een officier van justitie alleen je beroepsschrift pas doorsturen als de zekerheidstelling is betaald. Anders niet! Toch delen deze mensen zonder jouw toestemming de stukken met de rechtbank. Het ergste is dat de rechtbanken hierin meegaan terwijl ze dit helemaal niet mogen accepteren. Standaard wordt er gezegd ” dit is eenmaal de werkwijzen die wij uitvoeren”. Zoals de meeste mensen wel weten vallen alle rechtbanken sinds 2021 onder een publieke rechtspersoon van de Staat der Nederlanden.

Zo wordt je dus misleid en bedonderd!! Mocht je dus een tweede administratieve bezwaar indienen vermeld dan expliciet dat je de argumenten van een officier van justitie (met naam, achternaam en handtekening) wilt ontvangen van zijn beslissing, dat je niet wilt dat jouw schrijven wordt doorgestuurd naar de rechtbank en dat je daar ook geen toestemming voor geeft.

Mochten ze dit wel doen kan je de rechtbank vragen om stukken naar waarheid aan te leveren, wie namens jouw een rechtszaak heeft opgestart zonder jouw toestemming/volmacht. Iemand handelt namens jouw persoonsgegevens. Dat is strafbaar en een onrechtmatige daad (6:162). Je kan dan een schadeclaim neerleggen bij de desbetreffende, omdat diegenen namens jouw natuurlijke persoon aan het handelen is.

Het allerbeste is gewoon de beschikking af te wijzen en de rechtshandeling van het CJIB buitenrechtelijk vernietigen (3:49 en 3:50). Een eenmaal uitgebrachte vernietigingsverklaring is onherroepelijk en de tegenpartij moet jouw dan voor de rechter dagen, wat ze dus niet doen!

Wanneer je in bezwaar gaat zeg je eigenlijk als ware dat je de regelgeving accepteert, maar dat het bij jou niet juist is toegepast.

*Mocht je in bezwaar willen gaan en je gaat in beroep leg dan een verzoek neer dat je graag gebruik wilt maken om gehoord te worden omtrent de beslissing ( lees artikel 7:16 AWB). Vaak wordt hier van afgezien. Als hiervan wordt afgezien leidt dit vaak tot nietigheid of vermindering volgens jurisprudentie.

  1. https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHARL:2022:9934
  2. https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHARL:2020:8549
  3. https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBDHA:2021:1867
  4. https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:HR:2016:240

Vervolgens heb ik hier voor u en 12 pagina tellend document om terend de feitelijke misstanden van deze organisatie op gesteld door verschillende mensen waaronder hoogleraren, erg interessant u daar ook eens in te verdiepen zie deze link:

klik hier voor de download >> Misstanden CJIB 2020

Over de auteur: Michael Van Leeuwen
administrator

6 thoughts on “De werkwijze rondom het CVOM en CJIB crimineel en fraude doe je onderzoek.”

  1. Regillio V-R avatar Regillio schreef:

    Bovenstaande klopt allemaal,
    CVOM en CJIB evolueren inderdaad mee met juridisch slimmere burgers. Goed onderbouwde brieven die ontbrekende contracten of onaanvaardbare doorkruising aanhalen worden beschouwd als een beroep bij de kantonrechter, terwijl de briefschrijver dat helemaal niet deed. Het is een slinks trucje, want de zekerheidsstelling is heel toevallig het bedrag aan griffierechten voor Kantonzaken, (rond Eur 244,- eind 2022). Uiteraard inclusief bangmakerij dat bij geen betaling van zekerheidsstelling eventuele niet-ontvangkelijkheid volgt. Het is onwerkelijk om dat te lezen. Onderstaande link toont zo’n brief.
    https://rewolar.eu/Mivan/CVOM_CJIB_Kantonrechter.jpg

    Kantonzaken worden altijd door een eiser ingediend. CVOM/CJIB probeert nu vooraf de griffierechten bij tegenpartij los te peuteren. Welke andere (rechts)persoon zou dat trucje kunnen/mogen toepassen? Misschien wij allemaal? Hou altijd algemene voorwaarden in de auto of in uw tas die u overhandigd aan politie-agenten of BOA’s etc.

  2. Kan het nog gekker schreef:

    Ik zit sinds n poosje je site te bekijken en ik kan niet anders zeggen dat dit explosieve info is.

    Hulde hulde hulde dat je deze kennis gratis wilt delen met ons.

    Ik wil dan ook graag weten of en waar je de 1e volgende bijeenkomst gaat houden en daar heel graag bij wil zijn.

    Keep up the good work.

  3. Caroline Vdf Denijs avatar CarolineVdfDNS schreef:

    Hallo Regilio, je spreekt over de algemene voorwaarden in de laatste alinea. (om te overhandigen aan politie of BOA’s..) Waar verwijs je naar? Ik denk niet die hier op de site staan maar iets anders?
    Dank voor je reactie…

    Groet, Caroline

  4. Hans Lewis avatar Hans Lewis schreef:

    Beste Regillio,
    Bond Overheidszakenn heeft nu ook de BAV-link, deze lijken gelijkend aan de algemene voorwaarden. Kan je daar ook naar verwijzen met vermelding van het registratienumme van de BAV-link.

    Graag verneem ik van je.
    J.Lewis (Poes Pakreel)

  5. Do U See It avatar kirla schreef:

    Hoe werkt dat buitengerechtelijk vernietigen, moet ik dan nog iets aantonen?
    Heb je ook een voorbeeldbrief daarvoor en gaat dat dan gewoon naar het CJIB afdeling bezwaar ondanks dat dit geen bezwaar is?

    1. Michael Van Leeuwen avatar michael schreef:

      Hoe deze procedures werken en uitleg in wetten daarover als wel briefen vind je allemaal in het boek Ken uw Recht welke in elke boekhandel verkrijgbaar is https://www.bol.com/nl/nl/p/ken-uw-recht/9300000139688689/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.